Tips

  • Stadstour en/of fietstocht
  • Proeven mag: excursie naar de bierbrouwerij van Stella Artois
  • Wandeling door het
    Groot Begijnhof
  • Meer dan drie miljoen boeken: bezoek aan de universiteitsbieb
  • Combineer Leuven met een citytrip naar Brussel

Charmante studentenstad

Niet ver van Brussel ligt een goedbewaard Vlaams geheim: Leuven. Minder bekend dan Antwerpen, Gent, Brugge en de Belgische hoofdstad, maar zeker niet minder mooi.

Neem bijvoorbeeld het gotische stadhuis aan de Grote Markt, de trots van Leuven. Het pand, gebouwd vanaf 1439, is zo gedetailleerd versierd dat je ogen tekort komt om alles te kunnen zien. Eeuwenoude geschiedenis proeven we ook tijdens een wandeling door het Groot Begijnhof, waar het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan.

Toch is dat niet helemaal zo. Want de huisjes waarin vroeger begijnen (alleenstaande mannen en vrouwen) woonden, bieden nu onderdak aan studenten en medewerkers van de KU Leuven: de oudste universiteit van de Lage Landen. Veel buitenlandse studenten, waaronder meer dan duizend Nederlanders, vinden hun weg naar de universiteit die in internationale ranglijsten zelfs Oxford en Cambrige weet af te troeven.  

En wat doen studenten als ze even niet met hun neus in de boeken zitten? Juist, naar het café om een pintje te drinken. Laat de grootste bierbrouwerij van België nu ook nog eens in Leuven staan. Gezelligheid gegarandeerd! 

© ADW Reizen, Tiel - 2019

Delen