Tips

  • Moderne kunst in een oud zwembad: La Cité Mirroir
  • Test je uithoudingsvermogen op Montagne de Bueren
  • Zonder treinkaartje toch even kijken: station Liège-Guillemins
  • Dagtocht Belgische Ardennen
  • Max Verstappen aanmoedigen tijdens de Formule 1 van Spa

Joie de vivre aan de Maas

Steenkolengruis, smog en mijnwerkers behoren al lang tot de verleden tijd. Het Franstalige Luik, de vijfde stad van België, ontwikkelt zich in snel tempo tot een nieuwe culturele hotspot. Het Parijs van de Benelux verruilt kolen voor kunst en architectuur

Ook wanneer we met de bus de stad naderen, valt het treinstation meteen op. Wat een entree op Liège-Guillemins, dat speciaal werd gebouwd voor TGV en Thalys. De spierwitte, futuristische staalconstructie van de ‘treinenkathedraal’ is 40 meter hoog en werd ontworpen door de Spaanse toparchitect Santiago Calatrava. Naast modern, is Luik ook bourgondisch en historisch. Beklim de 374 trappen naar de citadel en rust daarna uit op een terras met een pintje en traditionele boulets à la liégoise.

Amper een half uur rijden vanaf Maastricht, is Luik een ideale bestemming voor een verrassende dagtocht. Maar ook voor een meerdaagse citytrip bieden de stad en haar omgeving talloze opties. ADW neemt u mee naar de Belgische Ardennen, met de indrukwekkende Grotten van Han en steden Dinant en Bouillon. En als Max Verstappen racet op het circuit van Spa, brengen wij u er razendsnel naartoe.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen