Tips

  • Vlooienmarkt XXL: Braderie de Lille (jaarlijks in september)
  • Een ritje met 's wereldsoudste onbemande metro
  • Kerstmarkt op de Grand-Place
  • Wandeling door Vieux Lille
  • Dagtocht naar Roubaix, Lens en/of Arras

Franse charme met Vlaamse friet

Een stad met twee namen en twee culturen. De Noord-Franse metropool Lille – Rijssel in het Vlaams – kent een rijke geschiedenis van zowel Franse als Vlaamse invloeden. Ooit een grauwe industriestad, nu een culturele hotspot.

In 2004 kreeg Lille de titel culturele hoofdstad van Europa en plukt daar nu nog de vruchten van. De stad werd opgepoetst en straalt sindsdien als nooit tevoren. Start uw stadsbezoek op het centrale marktplein (Grand Place), slenter door Vieux Lille en strijk daarna neer op een terras voor mosselen met Vlaamse friet. Op zoek naar een antieke platenspeler of een fleurige bloemenvaas? Kom dan in september naar de grootste braderie van Europa en u slaagt gegarandeerd.

Ook de omgeving van metropool Lille is een bezoek waard. Iedere wielerliefhebber moet een keertje naar Roubaix, om de kinderkopjes te bewonderen waar de coureurs tijdens klassieker Parijs-Roubaix met hoge snelheid overheen denderen. ADW neemt u ook graag mee naar Lens, het voormalige mijnwerkersdorpje ten zuiden van de stad, waar in 2012 een dependance van het Parijse Louvre werd geopend. Kunst naast de kolenmijn; het kan in Noord-Frankrijk.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen