Tips

  • Hier begon onze bevrijding: tour langs de landingsstranden
  • Citytrip naar Rouen en Caen
  • Bovenop de rots: beklim de abdij van Mont Saint-Michel 
  • ADW-themareis over het impressionisme
  • Voor scholen: bezoek aan het Mémorial de Caen 

Kunst en geschiedenis

Dinsdag 6 juni 1944 ging de geschiedenisboeken in als D-Day. Normandië is onlosmakelijk verbonden met de bevrijding van Europa.

Onze gids gaat met u naar de stranden waar de geallieerden aan land kwamen en de sporen van de Tweede Wereldoorlog zijn achtergebleven. Bij Pointe du Hoc zien we het gehavende kustlandschap met bunkers en tankers; op de Amerikaanse begraafplaats bij Omaha Beach kregen duizenden jonge soldaten hun laatste rustplaats.

Normandië is ook de bakermat van het impressionisme. Beroemde kunstschilders als Claude Monet en Eugène Boudin maakten letterlijk impressies van het dagelijks leven. De grillige kust met zijn witte krijtrotsen, de havens, mensen op het strand. In Giverny kunt u een bezoek brengen aan de tuin van Monet, waar hij zijn waterlelies schilderde.

Op de grens van Normandië en Bretagne vinden we ten slotte één van de bekendste symbolen van Frankrijk: de Mont Saint-Michel. Monniken bouwden in de middeleeuwen een grote abdij op het rotseiland in zee. De natuurlijke afwisseling van eb en vloed in de baai is een aantal jaar geleden weer in ere hersteld, toen de dijk naar het eiland werd vervangen door een brug.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen