Tips

  • Varen langs de vakwerkhuizen van La Petite France
  • De oudste kerstmarkt van Europa: Christkindelsmärik
  • Stadstour en/of fietstocht
  • Rondleiding in het Europees Parlement
  • Voor scholen: bezoek aan themapark Europa Park

Zoek de grens op

Mix Frankrijk en Duitsland met elkaar en je krijgt de Elzas. Hoofdstad Straatsburg ligt letterlijk tegen het land waar het amper honderd jaar geleden nog toe behoorde.

In Straatsburg vinden we een voor Frankrijk bijna ongekende ‘gemütlichkeit’. Hier wordt het meeste bier van heel Frankrijk gebrouwen, eten de mensen graag knakworsten en gaat een goed glas wijn prima samen met een bord stevige zuurkool.

Het meest schilderachtige gedeelte van deze universiteitsstad is La Petite France, de Franse wijk. De vele met bloemen versierde vakwerkhuizen verkennen we al wandelend of vanaf een rondvaartboot. Tijdens de stadstour gaat onze gids ook met u naar de bekende Notre-Dame, met zijn 142 meter één van de hoogste kathedralen van Frankrijk.

Straatsburg is ten slotte, naast Brussel, Frankfurt en Luxemburg, één van vier steden met belangrijke Europese instellingen. Een bezoek aan het Europees Parlement, gelegen in de Europese wijk, laat u kennismaken met de moderne aspecten van deze veelzijdige stad.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen