Tips

  • Wandeling in het Dubai van vroeger: Al Bastakiya
  • Met je hoofd in de wolken op de 828 meter hoge Burj Khalifa
  • Op excursie in de woestijn: kameelrijden of dune bashing
  • Afkoelen in de sneeuw op de indoor pistes van Ski Dubai
  • Twee Emiraten in één: breng ook een bezoek aan Abu Dhabi

Oase in de woestijn

Het lijkt wel een fata morgana. Maar nee, dit is helemaal echt. In amper twintig jaar tijd hebben de sjeiks van Dubai hun kleine golfstaat omgetoverd tot een luxeparadijs.

Dubai, één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, is een stad van superlatieven en wereldrecords. Wie er op stand wil logeren, kiest voor het Burj Al Arab, 's werelds enige zevensterrenhotel. Zijn de kamers toch net iets te prijzig, dan kunt u er ook terecht voor een chique high tea.

Heeft u geen last van hoogtevrees, ga dan met ons mee om te genieten van het uitzicht op de 828 meter hoge Burj Khalifa, op dit moment het hoogste gebouw van de wereld. Maar Dubai zou zichzelf niet zijn, zonder een volgende titelhouder in aanbouw. De Dubai Creek Tower, naar verwachting gereed in 2021, krijgt er nog eens 100 meter bij. 

Naast al die records - Dubai heeft ook het grootste indoor skipresort van de wereld, we zouden het bijna vergeten - is een bezoek aan het historisch centrum van de stad ook zeer de moeite waard. Tijdens een wandeling door de wijk Al Bastakiya zien we hoe de mensen hier vroeger leefden, nog voordat de modernisering begon. 

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen