Tips

  • Geuren en kleuren komen je tegemoet op Carmel Market
  • Vroeger een havenstad, nu een wijk van Tel Aviv: Bijbels Jaffa
  • Stadstour en/of fietstocht
  • Dagtocht naar Jeruzalem
  • Ontspannen tijdens een excursie naar de Dode Zee

Sabbat op het strand

Het politieke conflict dat hun land zo vaak in het nieuws brengt, lijkt hier heel ver weg. In Tel Aviv vieren Israëliërs het leven.

Amper tachtig kilometer van de Gazastrook, maar van spanningen is niets te merken. Tel Aviv, gesticht in 1910, wordt ook wel de bubbel van Israël genoemd. In tegenstelling tot het gelovige en conservatieve Jeruzalem, staat de Mediterrane metropool in het teken van vrijheid en acceptatie. Hier wordt de Sabbat, wekelijkse Joodse rustdag, gevierd met een drankje op het strand. 

Haar zonnige klimaat, bruisende uitgaansleven en kilometers kust, maken van Tel Aviv een perfecte reisbestemming. D
e stad is ook een must voor liefhebbers van street art en moderne architectuur. Op de fiets verkennen we de kleurrijke muurschilderingen van Rami Meiri en de 'Witte Stad' met meer dan 4.000 huizen in Bauhaus-stijl, werelderfgoed sinds 2003.

Nu u met ADW in Israël bent, adviseren wij u van harte om ook een dagtocht naar hoofdstad Jeruzalem in het programma op te nemen. Door beide steden te bezoeken, ervaart u zelf hoe groot de verschillen in dit kleine land zijn. Of zoals de Israëliërs altijd zeggen: 'In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play.'  

© ADW Reizen, Tiel - 2019

Delen