Tips

  • Een ritje met de eerste metro van het Europese vasteland
  • Sprookjesachtig uitzicht vanuit het Vissersbastion in Boeda
  • Ontspannen in een badhuis
  • Pauzeren met allure: koffie en taart bij Café New York
  • Dagtocht naar Szentendre

Badderen aan de Donau

Even het water in na een lange dag in de stad, wie vindt dat niet fijn? In Boedapest komen zwemmers volop aan hun trekken. De badcultuur is hier onderdeel van het dagelijks leven.

En dat is niet voor niets zo. Boedapest werd gebouwd op meer dan honderd warmwaterbronnen; inwoners van de stad kunnen terecht in ruim vijftig badhuizen. U kunt ze tijdens uw reis helaas niet allemaal bezoeken, maar ruim zeker tijd in voor een wellnessmoment. Bijvoorbeeld in het chique Gellérthotel, het Turkse Rudasbad, of het barokke Széchenyibad.

De Hongaarse hoofdstad is jong en oud tegelijk. Boedapest bestaat pas sinds 1872, maar is een samenvoeging van de veel oudere steden Boeda, Óbuda en Pest, met elkaar verbonden door acht bruggen over de Donau. Boeda is gebouwd op de historische kasteelheuvel; Pest is juist het zakelijke stadsdeel. Hier vinden we alle regeringsgebouwen en het parlement.

Na de stadstour gaat onze reisbegeleider met u naar een restaurant voor hét nationale gerecht van Hongarije: heerlijk gekruide goulash.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen