Tips

  • Stadstour en/of fietstocht 
  • Bezoek aan het KGB Museum in Hotell Viru
  • Omdat de stad dan écht een sprookje is: Tallinn in de winter
  • Uitzicht op de binnenstad vanaf kasteel Toompea
  • Twee landen in één reis: dagje naar Helsinki per veerboot

Perfect middeleeuws plaatje

Een beetje Russisch, een beetje Deens, maar vooral heel Baltisch. De Estse hoofdstad Tallinn is in elk seizoen een bezoek waard.

Bevrijd van de Russische bezetting, keerden de drie Baltische staten zich in de jaren negentig direct richting Europa. Toch is het Sovjetverleden nog niet uitgewist, merken we tijdens onze tour door de Estse hoofdstad aan de Oostzee. We bezoeken onder meer de Alexander Nevski-kathedraal, symbool van de vele Russen die nog altijd in de stad wonen.

Maar Tallinn – letterlijk burcht, afkomstig van het Deense Taa-Linn – dankt haar aantrekkingskracht vooral aan de prachtige middeleeuwse binnenstad, die vrijwel ongeschonden het communistische tijdperk heeft doorstaan. Een tocht door het centrum is als een bezoek aan het openluchtmuseum. Kijk niet op van inwoners in historisch kostuum, dat hoort er hier gewoon bij.

ADW neemt u graag mee naar deze verrassende stad, in elk seizoen een citytrip waard. In de zomer bieden de stranden aan de Oostzee een heerlijke plek om uit te waaien. En in de winter wanen we ons in een sprookjesdecor, als sneeuwvlokken de straatjes met kinderkopjes wit kleuren.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen