Tips

  • Groepsdiner in een kabine van het Prater reuzenrad
  • Stadstour en/of fietstocht
  • Lipizzaner schoonheden in de Spaanse Rijschool
  • Hij smelt op je tong: de echte Wiener Sachtertorte
  • Dagtocht naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava

Hofleverancier van klassieke muziek

Mozart, Beethoven, Strauss en Schubert. Allemaal componeerden ze hun beroemdste werken in de Oostenrijkse hoofdstad. Wenen ademt klassieke muziek.

Die reputatie heeft de stad te danken aan de Habsburgse dynastie. Muziek werd door de keizers gestimuleerd via salonorkesten of door grootmeesters een tijdje voor het hof te laten werken. De bloeiende muziekcultuur aan de Donau laat nu nog zijn sporen na met de vele concertzalen, opera’s en theaters die de stad rijk is.

Wenen is ook bij uitstek een fietsstad. Een stadstour op twee wielen is dé ideale manier om de stad aan de Donau te verkennen. We bezoeken de paleizen Hofburg en Schönbrunn, waar keizer Franz Joseph en zijn vrouw Sissi woonden, passeren het kleurrijke Hundertwasserhaus en strijken neer in een chique koffiehuis.

Zoekt u naar een bijzondere feestlocatie voor uw groep? Denk dan eens aan de Spaanse Rijschool, onderdeel van de Hofburg, waar we kunnen zien hoe Lipizzaner paarden worden getraind voor de hofadel. ADW biedt de mogelijkheid om voor uw groep een exclusieve voorstelling te reserveren. Bewonder de klassieke rijkunst tijdens een heerlijk diner.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen