Tips

  • Boottocht Vrijheidsbeeld
  • Uitzicht vanaf Empire State Building of Rockefeller Center
  • Wandeling door Central Park
  • Musicals op Times Square
  • Gospeltour in Harlem

The City that never sleeps

'Start spreading the news, we’re leaving today.' New York behoeft eigenlijk geen indroductie. De stad die in 1979 werd toegezongen door Frank Sinatra, verdient met recht de titel metropool.

Alles is er groot. En hoog. Want met miljoenen inwoners op een kleine ruimte, kun je niet anders dan bouwen tot in de wolken. Breng eens een bezoek aan het observatiedek van het Empire State Building, waar de voormalige hoofdstad van de Verenigde Staten zich aan uw voeten ontvouwt. De verkeersgeluiden, de neonlichten; ze stijgen als het ware op uit de straten van Manhattan.

Tijdens een vijf- of zesdaagse vliegreis neemt ADW u mee op excursie in deze stad van superlatieven. We wandelen door het vier kilometer lange Central Park, waar New Yorkers graag komen om zich te ontspannen, varen naar voormalig migranteneiland Ellis Island en staan stil bij het monument en museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 9/11. Uiteraard mag ook een bezoek aan de grande dame van de stad, Lady Liberty, niet ontbreken.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen