Tips

  • Bewonder ondergrondse kunst in de metrostations
  • Boottocht door de archipel
  • Heel Zweden in één dag: openluchtmuseum Skansen  
  • Mamma Mia! Bezoek aan het ABBA Museum
  • Wandeling door het stadshart: middeleeuws Gamla Stan

Eilandjes, eilandjes

Zweden kennen we vooral van de ongerepte natuur: meren, bossen, eilanden. Te midden van al die groene pracht vinden we de stijlvolle hoofdstad Stockholm.

De archipel rondom Stockholm bestaat uit maar liefst 30.000 eilandjes; van groot en bewoond tot amper meer dan een rots. Veertien van deze eilanden vormen samen de hoofdstad. Op Gamla Stan liggen de wortels van Stockholm. Onze gids wandelt met u door de smalle en kronkelige straatjes van de historische stadskern. U waant zich in de middeleeuwen.

De meeste musea en attracties zijn te vinden op het naburige eiland Djurgården. Zoals Skansen, het oudste openluchtmuseum ter wereld. Stap in een tijdmachine en maak hier kennis met Zweedse folklore en geschiedenis. Ook de vier pophelden Björn, Benny, Agnetha en Frida zijn van de partij op Djurgården, met het nieuwe ABBA Museum.

Heeft u na al het eilandhoppen zin om even uit te rusten, dan maakt ADW met u een boottocht door de archipel rondom Stockholm. U zou bijna vergeten dat vlak bij een grote stad bent.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen