Tips

  • Uitzicht vanaf Calton Hill
  • De geboorteplaats van Harry Potter: The Elephant House
  • Bezoek aan de ondergrondse stad Mary King's Close
  • Griezelen tijdens een ghost tour
  • Reis naar Schotland over het water: per ferry via Newcastle

Kroonjuweel van Schotland

Na Londen, is deze stad de place to be in Groot-Brittannië. De Schotse hoofdstad biedt een mix van modern en middeleeuws.

De historische binnenstad van Edinburgh – spreek uit: ‘Edinbraw’ – staat sinds 1995 op de UNESCO werelderfgoedlijst. U verwacht het waarschijnlijk niet, maar deze stad is gebouwd op de resten van wat miljoenen jaren geleden nog een vulkaan was. Op de enorme rots die daarvan is overgebleven, Castle Rock, staat het majestueuze kasteel van Edinburgh.

Toen Schotland nog een onafhankelijk land was, zetelden hier de Schotse koningen. En ook al zijn ze nu al eeuwen deel van Groot-Brittannië, de trotse Schotten houden hun eigen geschiedenis in ere. Tijdens een rondleiding door Edinburgh Castle is het mogelijk om te gaan kijken in de Crown Room, waar de Schotse kroonjuwelen worden bewaard.

De Royal Mile verbindt het kasteel met nog meer koninklijke allure: het Holyroodhouse. Dit paleis is tegenwoordig van Queen Elizabeth. Ze verblijft er elke zomer een paar weken. Op de Royal Mile kunt u trouwens ook perfect shoppen. Een leuke kilt voor thuis, misschien?

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen