Tips

  • Stadstour en/of fietstocht
  • Geen Yellow Submarine, maar de U-534: bezoek de in 1993 opgetakelde Duitse onderzeeër
  • Flaneren, uit eten en musea bezoeken in het Albert Dock
  • Must voor voetbalfans: tour in het stadion van Liverpool FC  
  • Dagtocht naar Manchester

Thuisbasis van The Beatles

John, Paul, George en Ringo. Wie deze vier namen hoort, weet meteen waar we zijn. Welkom in Liverpool, de thuisbasis van misschien wel de beroemdste band ter wereld. 

De gitaar van George Harrison, het drumstel van Ringo Starr, de ronde bril van John Lennon. Fans van The Fab Four mogen een bezoek aan The Beatles Story absoluut niet missen. Deze permanente tentoonstelling, in één van de oude pakhuizen van het Royal Albert Dock, doet de jaren zestig herleven. En ook nu is de muziek van de vier nog overal in de stad te horen. Bijvoorbeeld in de Cavern Club, de muziekkelder waar de band zijn eerste optredens gaf.

Liverpool is daarnaast een echte handelsstad. Gelegen aan de  Ierse Zee, bij de monding van de rivier Mersey, was deze stad tijdens de industriële revolutie de belangrijkste haven van heel Engeland. De vele statige panden in het centrum herinneren aan deze glorieuze periode. Vandaag de dag delen ze hun thuis met moderne, gedurfde architectuur. Zo vertelt het Museum of Liverpool niet alleen het complete verhaal van de stad, het ontwerp van Deense architecten is ook nog eens een lust voor het oog. 

© ADW Reizen, Tiel - 2021

Delen