Tips

  • Rondleiding in voetbalstadion Old Trafford
  • Stadswandeling
  • Bezoek aan Museum of Science and Industry
  • Eten in de Corn Exchange
  • Dagtocht naar Liverpool

De ruwe diamant van Engeland

Het zat Manchester niet mee. De stad die in de negentiende eeuw floreerde als kraamkamer van de Engelse Industriële Revolutie, stond de afgelopen decennia vooral te boek als grauw en vies. Tel daarbij de bomaanslag door de IRA (Irish Republican Army), die het stadshart in juni 1996 zwaar beschadigde, en het lot van Manchester leek bezegeld.

Maar de tijden zijn veranderd. De vijfde stad van Engeland heeft het stof letterlijk van zich afgeschud, herbouwde het centrum en omarmt haar industriële erfenis. In de oude fabriekswijk Castlefield is het Museum of Science and Industry een grote trekpleister. En de Corn Exchange (graanbeurs) uit 1897 is onlangs omgetoverd tot een paradijs voor foodies.

Daarnaast is de ruwe diamant van Midden-Engeland een stad van sport en muziek. Voetbalclub Manchester United is thuis in het legendarische Old Trafford stadion; zanger Robbie Williams mag zich rekenen tot bekende ‘Mancunians’. Tijdens een dagtocht naar Liverpool ontdekken we de roots van ’s lands beroemdste band: The Beatles.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen