Tips

  • Shop till you drop: winkelen in de Grote Bazaar
  • Boottocht op de Bosporus
  • Sardientjes op de Galatabrug
  • Proef het echte Turkse leven in Aziatisch Istanbul
  • Ontspannen in een hamam

Stad van twee continenten

Met één been in Europa en het andere in Azië, is Istanbul met recht een wereldstad te noemen. De Turkse metropool aan de Bosporus heeft een indrukwekkende geschiedenis.

Door zijn strategische ligging op de grens van twee continenten, was Istanbul achtereenvolgens hoofdstad van het Romeinse, Byzantijnse en het Ottomaanse Rijk. Nu is het de grootste stad van Turkije, met 15 miljoen inwoners.

Aan de Europese zijde van de stad vinden we de meest bekende bezienswaardigheden: de Sultan Ahmetmoskee (Blauwe Moskee), de Hagia Sophia en het weelderig gedecoreerde Topkapi Paleis, vroeger het onderkomen van de sultans. Rondom het Taksimplein ligt het moderne Istanbul, waar u naar hartenlust kunt winkelen en uitgaan.

ADW neemt u ook mee naar het wat minder bekende Aziatische gedeelte van deze metropool. Na amper twintig minuten varen meren we aan in een ander werelddeel. Üsküdar en Kadiköy zijn de wijken waar veel Istanbuli wonen die in het Westen werken. Restaurants serveren hier authentieke Turkse tapas; langs de Bosporus genieten we van het uitzicht op de Europese highlights.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen