Tips

  • Tortellini, penne, gnocchi: lekker koken in een pastaworkshop
  • Stadstour en/of fietstocht
  • Waan je in Venetië: wandeling langs verborgen grachten
  • Dagtocht naar Modena
  • Voor echte durfals: beklimming van de Torre Asinelli

Culinaire hoofdstad van Italië

Heerlijk eten, dat kun je overal in dit prachtige land. Maar als u kennis wilt maken met de authentieke Italiaanse keuken, verdient Bologna een plekje op uw reismenukaart. 

De hoofdstad van de provincie Emilia-Romagna wordt ook wel La Grassa genoemd, de vette, verwijzend naar de rijke Bolognese keuken. Alle soorten en vormen pasta - meer dan 300 (!) - worden hier vers en met de hand gemaakt. De saus komt niet uit een potje, maar staat uren op het vuur te sudderen. 

En Bologna is niet alleen een feest voor de innerlijke mens, de rode stad is ook een lust voor het oog. In het oude centrum ontdekken we prachtige kerken, verborgen kanalen en 's werelds hoogste Middeleeuwse bouwwerk: de 97,2 meter hoge Torre Asinelli.
Heeft u geen hoogtevrees en een goed uithoudingsvermogen: ga dan de uitdaging aan om 498 treden te beklimmen voor een fabelachtig uitzicht.

Na zo'n zware beproeving wordt het tijd om lekker te gaan eten. Dat kan eigenlijk maar één gerecht zijn: tagliatelle met ragù alla bolognese. Buon appetito! 

© ADW Reizen, Tiel - 2019

Delen