Tips

  • Bezoek topmusea: Galleria dell'Academia en de Uffizi
  • Wandel over de Ponte Vecchio
  • Uitzichtspunt: Piazzale Michelangelo
  • Proef de Chianti
  • Excursies naar Pisa, Lucca, Siena en San Gimignano

Bakermat van de renaissance

Toscane is één van de mooiste regio's van Italië. De glooiende heuvels met slingerende weggetjes langs pittoreske dorpjes, cipressen en olijfbomen, spreken velen tot de verbeelding. Tel daarbij de steden met hun ontelbare kunstschatten, de beroemde Chianti wijnen en heerlijk eten, en u begrijpt waarom Toscane synoniem staat voor la dolce vita.

Florence, aan de rivier de Arno, is de hoofdstad en het culturele hart van de regio. ‘Firenze’ is de bakermat van de renaissance, hier kwam de kunst weer tot bloei na de donkere middeleeuwen. De machtige en rijke familie de’ Medici gaf grootmeesters als Botticelli, Michelangelo en Donatello de kans om prachtige beelden en schilderijen te maken. En ook op het gebied van architectuur steeg Florence tot grote hoogte. Filippo Brunelleschi deed het onmogelijke en voorzag basiliek Santa Maria del Fiore (beter bekend als de Duomo) van haar gigantische koepel.

Even de stad uit? ADW neemt u graag mee op een dagtocht naar andere prachtige Toscaanse steden als Pisa, Lucca, Siena en het middeleeuwse stadje met de 14 torens: San Gimignano. Een Chianti-tour met proeverij van deze heerlijke wijn behoort ook tot de mogelijkheden.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen