Tips

  • Stadswandeling
  • Excursie naar Pompeii
  • Dagtocht langs de Amalfikust
  • Lunch bij een Agriturismo

Miljoenenstad naast een vulkaan

Napels, na Rome en Milaan de derde stad van Italië. Waar je ook bent in het centrum, nergens ontkom je aan het uitzicht op de slapende reus, die af en toe een wolkje gas of wat stoom uitpuft.

Wanneer de Vesuvius weer wakker zal worden, niemand die het weet. Onheilspelbaar, ja, maar deze kwetsbaarheid geeft Napels tegelijkertijd ook haar charme. Hier wordt geleefd! Moeders hangen het schone goed op aan de waslijnen in smalle straatjes, musea en kerken barsten van de kunstwerken en uit de ovens komen de allerlekkerste pizza’s van het land.

ADW neemt u graag mee naar het zuiden van Italië, waar de natuur zich van haar mooiste en slechtste kant laat zien. Vlak bij Napels vinden we Pompeii, de historische nederzetting die in 79 na Christus werd bedolven onder as en puin uit de Vesuvius. Inmiddels is 60 procent van de stad uitgegraven en biedt het openluchtmuseum een unieke kijk op het dagelijks leven in het Romeinse rijk.

Ook heel speciaal, is de schilderachtige Amalfikust. Misschien wel de mooiste kust van heel Italië: met lieflijke dorpjes, bloemen en adembenemende vergezichten. Een dagtocht door deze bijzondere streek mag niet ontbreken tijdens een citytrip naar Napels.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen