Tips

  • Stadswandeling
  • Bezoek aan Dogenpaleis en Basiliek van San Marco
  • Boottocht Murano en Burano
  • Excursie naar Verona, Padua, Vincenza, Bassano del Grappa

Stad in het water

Amsterdam, Brugge, Sint Petersburg, Stockholm… Er zijn nogal wat steden die ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd worden. Maar er is natuurlijk maar één écht Venetië. De Noord-Italiaanse stad, gebouwd op palen in een lagune aan de Adriatische Zee, kent geen gelijke.

In Venetië pak je niet de auto om ergens naartoe te gaan. Je wandelt door smalle steegjes over de circa 120 eilandjes, met elkaar verbonden door kleine en grote bruggen. De politie verplaatst zich hier per boot; de bus heeft geen wielen, maar een schroef. Tientallen kanalen, klein en groot, vormen het wegennetwerk van de stad. Allemaal komen ze uit op de levensader: het Canal Grande.

Naast zijn unieke ligging, is Venetië gezegend met een schat aan cultuurhistorie. Op het Piazza San Marco vinden we de gelijknamige basiliek en de bijna 100 meter hoge campanille, de klokkentoren. Liefhebbers van kunst en cultuur moeten beslist een bezoek brengen aan het Palazzo Ducale, tot 1797 de zetel van de over de stad heersende dogen en nu een beroemd museum.

Ten slotte mag ook een tochtje in een gondel niet ontbreken tijdens een bezoek aan Venetië. Onder het genot van een hartstochtelijk 'O Sole Mio', ontdek je de mooiste plekjes in de stad.

© ADW Reizen, Tiel - 2018

Delen