Tips

  • De grootste en kleurrijkste haven van Malta: Marsaxlokk
  • Met de ferry naar Gozo
  • Bling bling op het altaar: de gouden kathedraal van Valletta
  • Stadstour en/of fietstocht
  • Verser vind je het nergens: vis eten in een havenrestaurant

Hart van de Middellandse Zee

Amper twee keer de oppervlakte van ons Waddeneiland Texel, maar een dwergstaatje van groot strategisch belang. Tussen Italië en Tunesië ligt een waar openluchtmuseum: Malta.

Na de Arabieren, de Romeinen en de Fransen waren het de Britten die als laatste buitenlandse mogendheid naar Malta kwamen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier heel goed Engels wordt gesproken. Veel studenten komen naar het eiland voor zon, zee, strand én een taalcursus.

De meesten van hen studeren in hoofdstad Valletta, met ruim 300 monumenten vlak bij elkaar één van de meest compacte historische steden ter wereld. U ontdekt ze tijdens een wandeling samen met de gids van ADW.

En waar u ook bent in Malta, de zee is nooit ver weg. Per ferry reizen we in korte tijd naar buureiland Gozo, onderdeel van de Maltese staat. Gozo verloor in 2017 zijn beroemdste attractie, een 28 meter hoge natuurstenen boog in zee die het na een zware storm begaf. Maar onder water wordt dat verlies ruimschoots goedgemaakt. Wist u bijvoorbeeld dat het eiland is verkozen tot één van 's werelds beste duiklocaties?

© ADW Reizen, Tiel - 2020

Delen