Tips

  • Dagtocht naar de Rots van Gibraltar
  • Stadstour en/of fietstocht
  • Alles is mogelijk: combinatie met een bezoek aan Sevilla, Córdoba en/of Granada
  • Proef de heerlijke tapas van Bodega El Pimpi
  • Zand tussen je tenen: relaxen op één van de vijftien stranden

Geboortestad van Picasso

Zon, zee, strand, kunst, geschiedenis en heerlijk eten: Málaga heeft het allemaal. De havenstad van Zuid-Spanje treedt uit zijn schaduw.

Een nuttige uitvalsbasis voor een reis door de regio Andalusië, zo stond Málaga vroeger bekend. De stad zelf? Niet interessant, oordeelde menig reisgids. Die tijd is voorbij. Net als bijvoorbeeld Valencia, heeft Málaga zijn zelfvertrouwen herwonnen. Het oude centrum van de havenstad is volledig opgeknapt en autovrij gemaakt. Alle bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken.

Aan het Plaza de la Merced ligt het geboortehuis van de beroemdste Malagueño: Pablo Picasso. Binnen zien we hoe de kunstenaar zijn eerste levensjaren doorbracht. Een deel van zijn werk is even verderop te bewonderen, in het Palacio de Buenavista. 

Ook een bezoek aan het Moorse fort Alcazába en Kasteel Gibralfaro mogen tijdens uw verblijf in Málaga niet ontbreken. De klim naar deze hooggelegen verdedigingswerken wordt beloond met een prachtig uitzicht op stad en zee. Neem een verrekijker mee: bij helder weer ziet u zelfs de kust van Marokko.

© ADW Reizen, Tiel - 2019

Delen